Reacties uit het verleden

Hommage aan Jules de Corte.

10 november 2013 Grote Kerk Emmen

 

Niemand minder dan Daniel Lohues  is een grote fan van  Jules de Corte. Vlak voor dit concert in de Grote Kerk van Emmen uitte Daniel Loheus  in een interview in  het Dagblad van het Noorden zijn grote bewondering voor Jules de Corte. Hij roemde de geweldige muzikaliteit van Jules, maar vooral ook  de actualiteit van de inhoud van de liederen die Jules schreef.

Echter niet alleen in Zuid-Oost Drenthe zorgt Daniel Lohues  dat er aandacht wordt geschonken aan Jules, ook bij ”De wereld draait door” ander half jaar geleden, zong Daniel een lied van Jules de Corte uiteraard in het Drents.

In de Grote Kerk van Emmen hebben we genoten van het optreden van Bert Tielemans ,Ine Kuhr en Kees van Zantwijk.  Hun plezier en enthousiasme nemen je mee in de tijd van Jules.  Inderdaad opvallend  is, is dat Jules de Corte zijn tijd ver vooruit was. Zijn teksten blijven onverminderd actueel.

Betrokken en respectvol, ontroerend  maar ook met de nodige humor,  krijgt het publiek tekst en uitleg over de levenssloop van Jules afgewisseld met de liederen die door deze drie musici prachtig, liefdevol, professioneel worden uitgevoerd.

“Als je je ogen sluit, is het net alsof je Jules zelf hoort zingen!” werd er die middag  gezegd.

 

 

Hannie Alting, namens Stichting Grote Kerk Cultureel  Emmen

Ton IJsenbrant, voorzitter VOM 19-12-11 19:34:43

Het was een bijzondere middag met jullie optreden tijdens onze najaarsbijeenkomst met een Hommage aan Jules de Corte.
Ik heb alleen lovende reacties gehad en met name over de verstaanbaarheid. Wat heeft Jules de Corte toch een grote hoeveelheid mooie liedjes geschreven die door jullie op een voortreffende manier ten hore zijn gebracht.
Ga zo door en ik zal zeker reklame voor jullie maken bij vrienden en bekenden.

T.H.James 06-02-11 23:27:55

Boven het bulderen van de wind op 6 februari 2011, klonk de Hommage aan Jules de Corte als een verademing in de PKN kerk in Venhuizen. Het duo Bram samen met Marieke en Bert in een trio bijeen, zorgde bij Cultureel Centrum De Triangel voor een mooi, inhoudelijk en muzikaal sterk concert. Zowel toehoorders als het ensemble hadden wel een zware middag in de akoestisch galmende ruime kerk; wonderlijk, maar zonder versterking was het nog het best verstaanbaar. Dicht bij elkaar zitten rond het ensemble zorgde voor een intieme sfeer, een ware hommage! Tjalling James

stichting culturele activiteit 10-11-10 15:40:23

We hebben op 24 october genoten van een sprankelende "hommage aan Jules de Corte" door een optreden voor de leden van onze culturele stichting in onze prachtige Thamerkerk in Uithoorn. Er zijn gelukkig nog steeds bevlogen muzikanten die er voor zorgen dat zijn werk niet verloren gaat.
Marieke Jacob en Bert Tielemans bewezen prima zangers te zijn, die muzikaal, met elan, schijnbaar improviserend en zeer duidelijk verstaanbaar een afwisselend liedjesprogramma verzorgden.
Pianist Bert van den Brink, die jaren met Jules de Corte heeft samengewerkt begeleidde de zangers op voortreffelijke wijze. Hij bespeelde met aanstekelijk plezier de vleugel en deed daardoor recht aan de prachtig gecomponeerde liedjes. Hij beklom ook twee keer de steile trap om het orgel te bespelen. Dat was een verrassing, want hierdoor kon het enthousiaste publiek weer eens horen hoe mooi het orgel in de Thamerkerk is, zeker met zo'n uitstekende bespeler als Bert van den Brink. Het werd al met al een feest der herkenning. Er was weer eens te horen wat een meester Jules de Corte was door zijn teksten en door zijn muziek.

gerard verberne 22-03-10 13:31:36

Wat was het toch bijzonder om in de nieuwe schouwburg in Deurne het programma 'hommage aan jules de corte' mee te maken. Alleen maar teksten en muziek van de in Deurne geboren Jules de Corte. Ook bijzonder was, dat er een aantal de Cortes aanwezig waren. Het was een avond genieten en dat voelde ik om me heen. Prachtige teksten, prachtige muziek, heel mooi uitgevoerd door de zangeres en de zanger en door de twee soms virtuoos spelende begeleiders. Jules is bijna verdwenen van radio en T.V. Fijn dat dit gezelschap die 'nederlandse cultuur' weer nieuw leven in'zingt'.

Jinse Andringa 19-03-10 15:01:01

Noem je dit een hommage aan Jules de Corte? Als Bert Tielemans zingt en je je ogen sluit lijkt het alsof Jules zelf op het toneel staat. Ook Marieke Jacob lijkt voorbestemd te zijn om de liedjes van Jules te vertolken. Puur, zonder opsmuk, zoals het werk van De Corte en de virtuoze begeleiding van Bert van den Brink.

Jan Terlouw 21-01-10 15:00:49

Ik genoot van het optreden van u, uit nostalgische overwegingen en omdat u beiden en de pianist het zo bevlogen deden. U hebt vast veel succes met deze optredens - het is muzikaal, verstaanbaar (er ligt nog veel terrein braak voor de logopediste Marieke Jacob in onze mompelende wereld), en het verkwikt de ziel.

René Vink NLBB Vereniging van 21-01-10 14:58:04

Nog bedankt voor jullie geweldige optreden. We hebben veel positieve reacties gehoord. De mensen in de zaal hebben genoten!

Adri Hopman - Stichting KUBES 10-01-10 15:34:20

Heerlijk, luchtig, mooi, ontroerend, tijdloos, serieus én grappig tegelijk, ontspannend......
Waar is die goede ouwe tijd?
Ga door, Adri HopmanHenk Jongsma 29-10-09 23:36:39

De PVGE is de PHILIPS Vereniging voor Gepensioneerden die een aantal keren per jaar een voorstelling of concert naar Waalre haalt. Met veel plezier hebben wij 28 october geluisterd naar de hommage aan Jules de Corte. Voor ons was het een feest der herkenning, omdat wij gepensioneerden allemaal de radiotijd en cabarettijd vanaf 1950 bewust hebben meegemaakt. Het pianospel was beter dan dat van Jules en ook de zang had aanmerkelijk veel expressie. De teksten tussendoor maakten het tot een middag cabaret van hoog niveau. Voor de echte fans waren er een aantal onbekende liedjes en uitspraken uit zijn laatste levensjaren. Kortom, een voorstelling die het bezoeken meer dan waard is. Henk Jongsma, Penningmeester PVGE Waalre en ValkenswaardPodium van Zaamslag 21-09-09 18:02:14

Over jullie optreden bij ons in Zaamslag van afgelopen vrijdag: 't was geweldig! Vanaf het moment dat jullie hier kwamen tot jullie vertrokken hebben we met z'n allen erg genoten. Het was fijn jullie te mogen leren kennen, mee te maken en te mogen beluisteren, nogmaals: dank jullie wel!
We waren hier zo enthousiast dat we jullie gevraagd hebben om volgend jaar terug te komen met een vervolg. Het zou natuurlijk leuk zijn om dan enkele "nieuwe songs" mee te brengen (als je uit zo'n rijke bron mag putten kan dat geen probleem zijn), maar ook met hetzelfde 

Thea de Corte:02-04-09 08:43:30

Hartelijk gefeliciteerd met de Hommage aan Jules de Corte-cd. Het is een mooi product, niet alleen vanwege de uitvoering en de samenstelling van het programma, maar ook vanwege jullie aanstekelijk enthousiasme. Heel veel succes ermee!

Joke en Wim 31-03-09 22:52:02

Het is al laat, maar Joke en ik willen jullie nog even laten merken hoe wij zondag, en bij herhaling, genoten hebben van jullie Hommageprojectielen. Het heeft ons ook nu weer aangenaam verrast hoe jullie enthousiasme en zegkracht helpt de waardevolle erfenis aan Julesvondsten nieuw leven in te blazen. Het gaf ons een blij gevoel erbij te mogen zijn. Na thuiskomst hadden we er zelfs nog geen genoeg van. De cd moest dra voor de keuring en heeft het glansrijk gehaald! Nogeens onze complimenten en oprecht bedankt voor de kans om dit van dichtbij mee te maken. Veel succes verder en hartelijke groeten aan ieder van jullie. Joke Paardekooper en Wim van der Ven