Welkom

Beste Jules de Corte fan: we stellen een reactie op ons optreden zeer op prijs.

Verplaats/plaats tekstballonnetjes bij de foto met uw muis

Schrijf tekst in uw tekstballonnetje

Shape:
 
Geschreven door Probus Grave, 22. nov, 2016
De Probusgroep uit Grave had gisteren het genoegen om de hommage aan Jules de Corte mee te maken in een speciaal voor hen opgevoerde exclusieve show. Bert Tielemans zong en bracht ons naar de tijd van toen, Andre Haverkort begeleide hem op de piano. Wat een geweldige artiesten.
Wij hebben genoten, veel dank!
E-mail:
Geschreven door Jan Vonk, 6. sep, 2015
Geschreven door Jan Vonk , n.a.v. optreden op 25 augustus 20145:

De hommage aan Jules de Corte in ons kerkje in Terheijden was goed bezocht. Bert Tielemans vertolkte op prachtige wijze de liederen van Jules de Corte. Hij droeg ze echt voor met volle overgave en vertelde boeiend over het leven van Jules. Kees van Zantwijk begeleidde hem op de piano virtuoos en wist zelfs de vogels tot leven te brengen. Het was goed om zo te worden herinnerd aan het prachtige repertoire van Jules de Corte.

Jan Vonk
E-mail:
Geschreven door ds Marijn Vermet, 14. apr, 2014
Op 11 april verzorgden zanger Bert Tielemans en pianist Andre Haverkort in het prachtige oude kerkje van de Doopsgezinde Gemeente in Aardenburg een geweldig optreden . Muzikaal top en de interactie met het publiek was bijzonder aangenaam. Genoten!
E-mail:
Geschreven door Teun Alblas, 19. mrt, 2014
Voorjaarsbijeenkomstpensioenvereniging ING bank afdeling Regio Oost
Op onze bijeenkomst op 12 maart waren ruim 200 leden bijeen in het prachtige GELREDOME.
Na de opening luisterden we met grote interesse en waardering naar het optreden van Bert Tielemans (zang) en Andre Haverkort(piano) met hun programma "Hommage aan Jules de Corte". Dat de liedjes van de blinde zanger van weleer rijk van inhoud zijn wisten de meeste van ons wel. Maar de manier waarop in woord en zang een en ander nog eens voor het voetlicht werd gebracht oogstte veel succes.
E-mail:
Geschreven door Pascalle Jacobs, 1. mrt, 2014
Een geweldige avond, bewoners en gasten van Serviceflat Eeckenrhode hebben genoten, het personeel overigens ook!
Geschreven door Hannie Alting, 12. dec, 2013
10 november 2013: Grote Kerk Emmen

Niemand minder dan Daniel Lohues is een grote fan van Jules de Corte. Vlak voor ons concert in de Grote Kerk in Emmen uitte hij dat in een interview in het Dagblad van het Noorden. Hij roemde de geweldige muzikaliteit van Jules, maar vooral ook de actualiteit van zijn liederen.
Ook bij De Wereld Draait door zong Daniel onlangs een lied van Jules.
Wij hebben genoten van het optreden van Bert Tielemans, Ine Kuhr en Kees van Zantwijk. Hun plezier en enthousiasme namen ons mee in de tijd van Jules. Zijn teksten blijven onverminderd actueel.
Betrokken en respectvol, ontroerend, maar ook met de nodige humor, krijgt het publiek tekst en uitleg over het leven van Jules afgewisseld met de liederen die door de drie musici prachtig, liefdevol, professioneel worden uitgevoerd.
"Als je je ogen sluit, is het net alsof je Jules zelf hoort zingen" werd die middag gezegd.
E-mail:
Geschreven door Gerben Stel, 23. jun, 2013
Beste Bert,
Hierbij wil ik je nog graag een keer bedanken voor jullie optreden gisteravond 31 mei 2013 in het Stedelijk Museum Vianen.
De reacties die ik heb gekregen waren unaniem lovend. Ik mag wel stellen dat jullie er in Vianen 50 fans bij hebben gekregen...
Wil je mijn dank ook overbrengen aan André? Zijn begeleiding was buitengewoon.
Als herinnering aan jullie performance en de ambiance in het museum bijgaand een paar foto's, die slechts een zwakke afspiegeling kunnen zijn van het gebodene.
Heel veel succes met jullie verdere optredens.
Wellicht tot ziens en/of tot horens.
Met vriendelijke groet,
Gerben
Geschreven door annelies smit, 21. jun, 2013
Annelies Smit, ANBO Breukelen 09-12-10 14:23:28 Na afloop nog vele malen gehoord hoe geweldig de aanwezigen jullie optreden vonden en wat steeds als eerste werd genoemd DE VERSTAANBAARHEID. Zeker voor ouderen van groot belang! Maar ook de zang en de muziek kregen grote lof! Wí'j kijken terug op een geslaagde middagbijeenkomst.( en vonden het ook erg mooi).
Beste wensen voor de komende Feestdagen en ook voor jullie verdere optredens. Wie weet over een poos kunnen we weer eens contact opnemen?
Geschreven door max en heleen, 20. jun, 2013
heleen en max rientsma 27-05-12 15:42:36 Wat een fantastisch aanbod om aansluitend aan hun optreden in Brive en Siorac ook bij ons in Florimont Gaumier op te treden! De enthousiaste reacties van buren en buurtgenoten op de uitnodiging, werden nog overtroffen op hun reacties na afloop van de voorstelling. We hebben genoten van de liedjes van Jules de Corte met hun combinatie van vlijmscherpe ironie en milde humor, soms felle aanklacht en oprechte bezorgdheid over de toekomst van de mensen en de wereld. Ze blijken nog weinig aan actualiteit te hebben ingeboet. De buitengewoon positieve reactie van de aanwezige buitenlanders (Fransen, Engelsen en Belgen) toont dat de thema's en de muziek -hoe nederlands die ook mogen lijken- algemeen herkenbaar zijn. Maar...minstens zoveel eer en lof verdienen de uitvoerende kunstenaars, die met veel vaart en Schwung de liedjes over het voetlicht brachten. Hun presentatie maakte dat de liedjes niet alleen `woord voor woord´ verstaanbaar waren, maar ook dat de eerder genoemde kwaliteiten ervan duidelijk uit de verf kwamen. Zo duidelijk dat zelfs onze kleinkinderen van 6 en 8 er van konden genieten! Geweldig! Chapeau! en nogmaals heel veel dank voor deze onvergetelijke middag.
Geschreven door Wijna van der Leeden, 20. jun, 2013
wijna van der leeden 04-06-12 13:58:38 Op 12 mei het concert een 'H0mmage aan Jules de Corte ' in de Lutherse Kerk in Leerdam in samenweking met Stichting Lingeconcerten in Leerdam .Bert Tielemans, Ine Kuhr zang en Kees van Zantwijk piano. Deze avond bruiste van nostalgie en ook weer niet. Wie goed naar de teksten van Jules de Corte luistert begrijpt dat er nog niets is veranderd. De problemen van toen zijn de problemen van deze tijd. Met een kwinkslag in de tekst word je met beide benen op de grond gezet. Er ontstonden dan ook gesprekken in het publiek over vroeger en het heden. We lijken heden te dage minder bekrompen en zeggen minder te oordelen!? Het is nog steeds een waarheid als een koe: verander de wereld en begin bij jezelf!. Bert Tielemans: ga verder met je werk om het werk van Jules opnieuw onder da aandacht te brengen. Het is de moeite waard om mensen uit te nodigen voor een interessante avond.
Geschreven door Anne van Egmond, 19. jun, 2013
Anne van Egmond:
We waren met z'n drieën in Oudenbosch om Bert en
Andree te horen en zien in hun "Hommage aan Jules de Corte". Het was de reis
meer dan waard. Werkelijk een ontroerende , meeslepende en hier en daar ook
geestige voorstelling . Heerlijke middag gehad. Of: zoals ik in mijn programma
Egmond Binnen regelmatig roep: Geen "Corte-metten"meer, maar meer met de
Corte!!!